EPS

  • Wiggy

    Ik heb nu al een paar keer gehad dat ik een advertentie als EPS opsloeg, er vervolgens (met meerdere advertenties op 1 pagina) een pdf van maakte en er onderdelen uit de advertentie zijn verdwenen. Meestal ging het dan om b.v. een Xpress kader, een Xpress kleurvlak of een EPS logo. Deze was wel in de eps preview te zien als het in een kader in Xpress geimporteerd was, maar bij het pdf-en verdwenen er dus dingen. Iemand daar een verklaring voor? Veel opties bij “bewaar als EPS” heeft Xpress (4) tenslotte niet waardoor er dingen zouden kunnen verdwijnen…

  • joachim

    Hallo Wiggy

    Ik heb niet echt een verklaring voor je probleem. Ik wet wel wel dat eps een bestandsformaat is waar snel wat aan kan mankeren…

    Als ik jou was zou ik aparte advertenties maken… Dus elke advertentie zijn eigen mapje met afbeeldingen en quark-bestandje (en evt. lettertypje).

    Met quark van elke advertentie een postscript maken (met het precieze formaat van die advertentie). Die postscript door distiller trekken en voila, je hebt een mooie precieze pdf (met deze stap heb je al min of meer een controle uitgevoerd).

    Al deze losse pdfjes kun je daarna in een quark-verzamelbestand importeren (illustratiekader precies het formaat van de advertentie). Zorg wel dat je voor quark xpress 4 een pdf-filter hebt (gratis te downloaden).

    Het is iets meer werk dan gewone eps-en maken maar veel veiliger, een ander voordeel is dat als je je opdrachtmap brandt, het voor de volgende keer heel erg overzichtelijk is (voor herplaatsers etc). Je zult zien dat je dit veel tijd scheelt die je anders kwijt was geweest met gekloot en gezoek met en naar oude bestandjes.

    ik hoop dat het zo een beetje duidelijker is,

    groeten, Joachim

  • Wiggy

    Schijnt aan 't pdf programma te liggen. We werken hier met Apogee. En vandeweek had ik een advertentie, als ik die pdf-de dan verdween er het logo en de achtergrond, een grijstintverloop, werd opgebouwd uit rechthoekjes met witte lijnen. Toen probeerde ik te pdf-en met gewoon Acrobat Distiller en het kwam er allemaal prima uit.

  • joachim

    tja… distiller is bijna altijd goed… als distiller geen pdf wil maken, is je postscript gewoon niet goed.

  • nique

    Wil ook nog wel eens voorkomen via distiller dat er kaders, logo's of vlakken verdwijnen of gewoon als wit vlak afgedrukt worden. Kan voorkomen worden door er op te letten dat er geen steunkleuren in zitten. In bijv. Indesign goed te zien bij kleurbeheer dat alle kleuren zijn opgebouwd uit cmyk.